Biztonsági oktatások

A vállalatok elvárása az alkalmazottaikkal szemben elsősorban az alap informatikai tudás, ez azonban ma még nem terjed ki a biztonsági tényezőkre. A biztonsági elvárások cégenként eltérnek, ezért a vállalat feladatai közé tartozik a dolgozók informatikai biztonsági oktatása is.

Nem elegendő a megfelelő biztonsági politika, szabályzat kialakítása, annak a dolgozókkal való ismertetése és következetes betartatása is alapvető követelmény. A szemléletet is formálni szükséges, mert nagyobb károkat okoz néha a nem szándékos károkozás, ami megfelelő oktatás eredményeképpen megelőzhető lett volna. Ez megfelelő és rendszeres oktatással elkerülhető lenne. Azoknál a vállalatoknál ahol rendszeresen, évente tartanak az új szabályokról, információbiztonsági elvárásokról ismertetést, továbbképzést, ott kevesebb incidens történik, ill. rövidebb idő alatt lehet megoldani a problémákat.
Többféle oktatást szervezünk, így belépő szintű oktatást új dolgozóknak, Az új szabályokról az informatikusoknak, üzleti dolgozóknak.

A vezetőknek külön oktatást szervezünk speciális testre szabott tematikával.

Oktatások tartunk a következő témákban: Informatikai oktatások, informatikai biztonsági terület, biztonság-tudatosság növelése.

Javasoljuk egyébként az oktatásokat évente megismételni egy magasabb szinten, mert frissíteni és növelni kell a tudást évről évre. Igény szerint teszteket, vizsgát szervezünk az oktatások végén, az oktatás eredményességének mérésére és a hatékonyság javítására.